снимка: pexels.comВ последните няколко години обаче все повече туристи посещават Грийн

...
снимка: pexels.comВ последните няколко години обаче все повече туристи посещават Грийн
Коментари Харесай

В американски град мобилните телефони са забранени със закон

снимка: pexels.com

В последните няколко години обаче от ден на ден туристи посещават Грийн Банк точно, за избягат от цифровата ера

Грийн Банк е малко американско градче в Западна Вирджиния, където хората могат да избягат от цифровата епоха. В непосредственост до него се намира обсерваторията Грийн Банк, която съществува към този момент шест десетилетия и изисква цялостна радиотишина, с цел да може да прави косчическите си наблюдения.

Това е една от аргументите, заради които мобилните телефони в Грийн Банк са неразрешени със закон. В града няма интернет и даже свещите за коли са неразрешени. Някои от жителите на града имат вяра, че безжичният интернет и другите радиосигнали са в положение да ги разболеят, написа Euronews и profit.bg.

" Идвайки тук и откъсвайки се от интернет, преживяваш нещо като филтриране, което ти дава време да прояснищ съзнанието си ", споделя 59-годишната Ивон Уолъч. Тя е притежател на магазин за сувенири, която се е преместила в града преди шест години.

 

За да отбрани работата на обсерваторията, както и активността на близката разследваща централа, през 1958 година държавното управление на Съединени американски щати основава Национална тиха радиозона. В нейния периметър от 33 600 квадратни километра са наложени ограничавания на радиовълните, които в днешно време включват сигналите на мобилните телефони и тези на WiFi рутерите.

Туристическият отдел на щата Западна Вирджиния популяризира региона, в който живеят по-малко от 200 души, като " най-хубавата цифрова детоксикация ".

" В днешния свят, в който не можем да издържим повече от минута-две, без да чуем пиукането или бръмченето на софтуерно устройство, това е място, където можете да избягате от всичко това ", споделя Челси Руби, секретар по туризма на щата.

В Съединените щати 85% от възрастните имат смарт телефон, а съвсем една трета настояват, че са " съвсем непрекъснато " онлайн.

Не всички в Грийн Банк обаче са удовлетворени от " цифровото затъмнение ", в което живеят. 69-годишният Патрик Коулман, който е роден в градчето, счита, че неналичието на мобилни услуги е рискова и би трябвало да се приключи.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР